Veelgestelde vragen

1. Hoe ziet een dag eruit met het Vita-Optima® GezondheidsPlan?

  • 's morgens: een lekkere shake om de dag bruisend te starten.
  • tussendoor: fruit, groenten, soep of sojayoghurt.
  • 's middags: een complete uitgebalanceerde maaltijd.
  • tussendoor: fruit, groenten, soep of sojayoghurt.
  • 's avonds: een complete uitgebalanceerde maaltijd of - naar afslanken - een heerlijke shake
  • voor de televisie: fruit, soep of sojayoghurt.

2. Hoe lang duurt een gezondheidskuur van Vita-Optima®?

Gemiddeld duurt een gezondheidskuur van Vita-Optima® zes maanden. In een eerste fase is het doel een aanvaardbaar gewicht en vetpercentage bereiken. Maar het uiteindelijke doel is om levenslang uw gezond gewicht te behouden. Dat kan alleen door uw nieuwe, gezonde voedingsgewoontes te blijven volgen. U mag dat combineren met het gezondheidsplan en de voedingsproducten van Vita-Optima®, met of zonder supplementen. Meer nog, de Optimale Voedingsshake is de ideale start van een gezonde dag. Onze tip: gebruik na een zwaar weekend een tweetal dagen onze shakes. Zo heeft u meteen weer uw ideale gewicht.

3. Wat houdt de persoonlijke begeleiding in?

We beginnen met een volledige Bodyscan (= lichaamssamenstelling) bij uw Coach. Daarin bespreken we de resultaten van uw Gezondheidsanalyse en uw doelstellingen. Daarna stellen we uw persoonlijke GezondheidsGids samen. Nu bent u klaar om te starten met het GezondheidsPlan. Maar vergis u niet: u staat er nooit alleen voor. Uw persoonlijke GezondheidsCoach volgt u nauwgezet op. Hij/zij maakt elke maand een nieuwe afspraak voor een uitgebreide Bodyscan en nieuwe voedingsproducten. Zo worden uw resultaten maandelijks geëvalueerd. Daarnaast belt hij/zij u elke week op. In het begin zelfs driemaal per week: op de eerste, de vierde en de zevende dag van uw gezondheidsprogramma. Hebt u uw doelstellingen bereikt? Proficiat ! Maar ook nadien blijven we u opvolgen met gericht advies, een ruim aanbod voedingsproducten, wekelijkse nieuwsbrieven, gratis voordrachten en sportfaciliteiten.

4. Zijn de voedingsproducten van Vita-Optima® gezond?

Ja! Alle ingrediënten in onze voedingsproducten zijn volledig natuurlijk. Ze behoren tot de categorie van ‘functionele voeding’: dit zijn voedingsstoffen en supplementen met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Bovendien zijn ze geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid.

5. Mag u alles eten tijdens het GezondheidsPlan?

Naargelang de resultaten van uw analyse, uw vetpercentage en uw welzijn stellen we een persoonlijke voedingsgids voor u samen. Daarin raden we u een aantal voedingsmiddelen af of aan en krijgt u advies om gezond én lekker te eten.

6. Komen uw gewicht en lichamelijke klachten terug na het volgen van het GezondheidsPlan?

Neen, absoluut niet! U behoudt uw gewichtsverlies en lichamelijke comfort door de permanente verbetering van uw voeding- en leefgewoontes. Na de afslankperiode volgt een stabilisatiefase waarin u uw nieuwe voedingsgewoontes definitief in uw leefstijl integreert. Nadien mag u de voedingsproducten van Vita-Optima® blijven gebruiken, met of zonder supplementen. Bij sommige mensen steken vroegere darmproblemen opnieuw de kop op, het bewijs dat hun darmen elke dag probiotica nodig hebben. Dan is het aangewezen om ProbioVita te blijven innemen.

7. Kunt u met de voedingsproducten van Vita-Optima® ook aan gewicht winnen?

Ja, want het GezondheidsPlan helpt u om uw lichamelijke evenwicht te hervinden door gewichtstoename of -verlies. Vita-Optima® bereikt dit door het gebruik van de voedingsshakes aan uw doelstellingen aan te passen. Dit bewijst dat Vita-Optima® een gezondheidsplan is en geen vermageringsmiddel!

8. Mag iedereen het GezondheidsPlan volgen? Zijn er neveneffecten?

Iedereen mag het GezondheidsPlan volgen. Bij ernstige nier- of leveraandoeningen en bij zwangerschap is het beter om eerst een dokter te raadplegen. Dit heeft te maken met de ontgifting van uw lichaam. Uw dokter mag ook altijd met ons contact opnemen voor verder overleg. De producten van Vita-Optima® bevatten geen medicatie, maar wel voedingsstoffen en supplementen. Daardoor treden er nooit neveneffecten op. In het begin van het GezondheidsPlan voelt u misschien de reinigende, ontgiftende werking. Dat gevoel is normaal en duurt maar enkele dagen. Daarna voelt u zich snel fit en gezond.

9. Wordt het GezondheidsPlan al door dokters aanbevolen?

Ja! Meer en meer artsen ontdekken de waarde van het Vita-Optima® GezondheidsPlan. Vooral het totaalpakket, de persoonlijke begeleiding en de bereikte resultaten overtuigen hen.

10. Zijn de voedingsproducten van Vita-Optima® proteïneshakes?

Neen! Een proteïneshake is een eenzijdige shake, waarbij het lichaam alleen eiwitten krijgt en alle koolhydraten en vetten vermeden worden. Het is dus een afslankingsmiddel dat u niet lang, en liefst onder doktersbegeleiding, mag gebruiken, want het risico op verzuring is te groot. Vita-Optima biedt daarentegen een compleet voedings- en gezondheidsplan, met een evenwichtig aanbod van kwalitatief hoogstaande voedingsmiddelen.

11. Is Vita-Optima® vergelijkbaar met Herbalife?

Neen! Er zijn heel wat verschillen met Herbalife. Onze producten zijn anders samengesteld en onze GezondheidsCoaches hebben een verschillende opleiding en achtergrond. Onze focus ligt ook veel meer op de verbetering van uw dagelijkse voedings- én leefgewoontes. Bovendien is het volledige GezondheidsPlan met persoonlijke begeleiding en voorafgaande analyse een uniek aanbod van Vita-Optima® dat u nergens anders vindt.

12. Heb ik genoeg voedingsstoffen binnen met een Optimale Voedingsshake?

Ja! Honger is uit den boze. U gebruikt net zoveel shake om geen honger te hebben. In één Optimale Voedingsshake zitten er meer voedingsstoffen en minder calorieën dan in een traditioneel ontbijt. Een Optimale Voedingsshake is dus écht optimale voeding. Het bewijs? Heel veel sporters op topniveau gebruiken onze shakes als sportvoeding om topprestaties te leveren.